Mlada profesorica Iva Štefančić razrednica je 6. a razreda

i učiteljica prirode i biologije u našoj školi. Otkrila nam je

na početku nove školske godine nekoliko zanimljivosti

o aktivnostima svojih učenika na Satu razrednika te koliko je

važno da jedni drugima donosimo vedrinu i radost.Kao razrednica, odlučila sam ovaj raznolik, senzibilan i kreativan razred s mnoštvom potencijala koje želimo probuditi i pokazati svijetu, podučiti nekim korisnim alatima za lakše koračanje prema onome što žele u životu. Jer, a zašto ne? Tako da trenutno učimo o ciljevima, njihovoj klasifikaciji, načinu postavljanja, SMART kriterijima te osobnom angažmanu. Psihologija koja pomaže vrhunskim sportašima u njihovim treninzima, može se primijeniti i na razredne izazove. Jer, a zašto ne?
I da, dok ja podučavam njih, oni podučavaju mene. Svatko neku svoju lekciju, na svoj jedinstven način. Svi smo mi jedni drugima učitelji i stalno to ponavljam jer smatram da je neprocjenjivo blago skriveno u shvaćanju da od mladih, pametnih ljudi, potpuno drugačijih karaktera i ponašanja, imamo priliku promatrati i mijenjati vlastite poglede na sebe i svijet, a razgovarajući s njima o raznim temama i kod sebe iznutra razriješiti neke bolne teme i pronaći razlog za još jedan osmijeh. 😉

Opće je poznato da se naša razrednica voli smijati, i da voli svoga psa Bona. Mislim da je i za sve nas smijeh najbolji lijek, pa makar on bio i pod obveznom (troslojnom) maskom.Filip Ptičar, 6. a, foto: privatna arhiva I. Š.