G.U.I.D. ili Urbana grupa plesne intervencije, koja je nastupila

na našem “domaćem terenu” u organizaciji učiteljice

Tee Gverović, prof., razveselila je učenike i učitelje,

ali i zbunila neke stanare okolnih zgrada.
G.U.I.D. ili Urbana grupa plesne intervencije vrlo je zanimljiva plesačka grupa čiji su članovi plesači Baleta Preljocaj i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Početkom lipnja 2021. ta je plesna grupa Preljocaj došla  i u Hrvatsku te održala nekoliko svojih nastupa na različitim mjestima: u Maksimiru, na Europskom trgu te u potresom pogođenima Petrinji i Sisku, a jedan od nastupa imali smo čast vidjeti upravo i na školskom dvorištu Osnovne škole Jure Kaštelana.

Zanimljivo je da ta plesna grupa uvijek nastupa vani, na otvorenome, što je pomalo neuobičajeno.

Na dan nastupa, u školskom se igralištu okupilo mnogo djece i učitelja koji su plesače dočekali velikim pljeskom. Sam je nastup trajao oko 45 minuta tijekom kojeg smo imali priliku svjedočiti interesantnom plesu. Na kraju su učenici također postavili pitanja plesačima kako bi saznali više o onome čime se bave te su se mogli družiti s njima. Sve u svemu, učenicima se nastup definitivno svidio, bilo je očito da su uživali tijekom tog zabavnog iskustva.

A taj užitak su pak, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, malo drukčije doživjeli neki od stanara okolnih zgrada koji su, uznemireni zvukovima s igrališta, odmah zvali ravnateljev ured zatraživši žurno objašnjenje za puštanje glazbe. Eto kako je plesna atrakcija postala neugodna distrakcija! 

Napominjemo da je događaj održan kao dio izvannastavne aktivnosti uz Dan sporta i plesa na školskom igralištu za učenike i djelatnike škole te je trajao 45 minuta, i to u vrijeme koje poštuje ritam kućnoga reda. Pametnomu dosta.
Maša Dobrić, 7. c