1. nagradu za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz astronomije

osvojile su Maša Dobrić i njezina mentorica Vlatka Jeras, prof.,

a 2. nagradu za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju

iz hrvatskoga jezika osvojile su Petra Popović i njezina

mentorica Sanja Miloloža, prof. Novčana nagrada za 1. mjesto

iznosi 2.000 kn, a za 2. mjesto 1.500 kn, a taj iznos, uz plaketu

s likom profesora Baltazara, dobivaju i učenice i mentorice. 

 

Zagreb, 26. 3. 2021. Danas je organizirana daljinska dodjela nagrada Professor Balthazar za zagrebačke učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima. To je drugi put da se dodjeljuje ta nagrada koju je 2019.  godine utemeljio pokojni gradonačelnik Milan Bandić za najuspješnije učenike i njihove mentore u gradu Zagrebu. Prošle je godine dodjela organizirana u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a ove godine zbog epidemije: na daljinu. Voditelj dodjele bio je Luka Bulić, a u uvodnome razgovoru sudjelovali su Jelena Pavičić Vukičević, v. d. gradonačelnika Zagreba i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.  

Čestitamo svim dobitnicima, a osobito našoj urednici Maši Dobrić, državnoj prvakinji iz astronomije i njezinoj mentorici Vlatki Jeras te našoj bivšoj novinarski Petri Popović, osvajačici 2. mjesta na državnome Natjecanju iz hrvatskoga jezika i njezinoj mentorici Sanji Miloloža. Također čestitamo i sinu naše vjeroučiteljice Nade Vlajčević Tomislavu Vlajčeviću na 3. mjestu na državnom Natjecanju iz matematike.

Snimka službene dodjele nagrada s voditeljem Lukom Bulićem nalazi se ovdje.


Uvijek je lijepo i poticajno vidjeti ime naših učenika i mentora na popisu nagrađenih. Za svaki uspjeh, osim talenta, treba biti ustrajan i marljiv.Filip Ptičar, 6. a, fotokolaž SM