Radijska urednica HRT-a Sandra Maričić intervjuirala je za emisiju

PET ZA PET učenicu Mašu Dobrić, glavnu urednicu Čarobne frule,

i našu voditeljicu Sanju Miloloža, prof., učiteljicu savjetnicu.

 

U našoj su redakciji početkom svibnja 2021. glavna urednica Čarobne frule Maša Dobrić i voditeljica novinarske grupe Sanja Miloloža razgovarale s radijskom urednicom Sandrom Maričić. Tema razgovora bila je upravo djelovanje našega školskog lista u pandemijskim uvjetima, a povod razgovoru bilo je sudjelovanje Čarobne frule na državnoj LiDraNo smotri 2021., i to jubilarnoj, tridesetoj.

Maša Dobrić istaknula je aktualnost teme broja Maske, ali i ustvrdila da je teško bilo raditi virtualno. Naime, zbog pandemijskih uvjeta sve su se izvannastavne aktivnosti održavale online, a to je znatno otežalo djelovanje naših novinara. Također je Maša odgovarala i na pitanja o različitim državnim natjecanjima jer je, osim na državnoj LiDraNo smotri, sudjelovala na još četiri državna natjecanja.

Voditeljica Sanja Miloloža pohvalila je glavnu urednicu i čarobne novinare, no istaknula je da su uvjeti za novinarski rad uistinu bili teški te da Čarobna frula baš ove godine brojem svojih članaka nije ni do koljena prvom digitalnom broju Čarobne frule koji je tehničkom pogreškom na serveru nestao s bespuća interneta. “Srećom da smo prvi broj digitalca objavili paralelno sa zadnjim tiskanim brojem, Čarobnom frulom SPECIJAL, jer od 211 članaka unutar jedne školske godine ne bi ostalo ništa. Ovako imamo barem 50 % u tiskanome obliku”, potvrdila nam je još jednom voditeljica nakon službenoga razgovora.

Cijelu emisiju o Čarobnoj fruli možete poslušati ovdje.

Bianca Sakan, 7. b, foto: snimka zaslona